Slider
IZRADA I REDIZAJN SAJTOVA www.abc-portal.co.rs Profesionalna izrada sajtova i uređivanje već postojećih. Decenijsko iskustvo. pozovite 063/264-108 Zatražite ponudu
Radimo za vas
 • Sajtove
 • Redizajn postojećih
 • Web servise
 • Internet konsalting
ZAPOSLENJE

zaposlenje komercijala

Konkuriši
Potrebni su nam:
 • Komercijalisti
 • Stalni ili dodatni posao

Za vas radimo

 • IZRADA I REDIZAJN SAJTOVA
  IZRADA I REDIZAJN SAJTOVA

  Decenijsko iskustvo.

 • OPTIMIZACIJA (SEO)
  OPTIMIZACIJA (SEO)

   Prvi na Google znači biti ispred svih.

 • WEB PRODAVNICA
  WEB PRODAVNICA

  Kupovina i prodaja iz fotelje.

A A A

A

App (Application) – aplikacija.

Ikona na mobilnom ili računaru koja ima određenu funkciju. Funkcije mogu biti od obrade fotografija do google pretraživača.

Avatar – virtuelni lik korisnika. Ovo se obično koristi za internet profile.

Analytics – analitika.

Korišćenje određene platforme (Google analitika, FB analitika, Instagram analitika i slično) kako bi se merila zadržavanja na sajtu, na određenim stranicama, na određenim tekstovima. Uz pomož analitike možete videti i zemlje koje stranice i sajtvoe, broj poseta, broj poseta odreženoj stranici ili odreženom tekstu.

Audience – publika.

Ciljna grupa (Facebook, Instagram, internet stranica) sadržaja.

B

Banner – baner.

Način reklamiranja u vidu određenog oblika (pravougaonik, kvadrat) na internet stranicama. Klikom na baner (reklamu koja je statična ili u vidu animacije) direktno se korisnik preusmerava na veb-sajt oglašivača.

Blog – blog

Elektronski dnevnik pojedinca ili elektronski časopis. Blog predstavlja sadržaj koji pruža određenu informaciju i obično je iz neke jasno definisane oblasti. Osobe koje pišu tekstove zovu se blogeri dok oni blogovanjem se naziva samo postovanje (postavljanje teksta/slike/videa).

Browser – pretraživač

Aplikacija uz pomoć koje se pretražuju sadržaji na internetu. Najpoznatiji su Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari itd.

C

Chat – dopisivanje

Ovaj izraz se vezuje za tekstualnu razmenu poruka to jest za komunikaciju jedan na jedan ili komunikaciju koja se obavlja između određene grupe čiji je cilj komunikacija putem koje se razmenjuju informacije. Ovaj tip komunikacije se može obvljati kako putem društvenih mreža tako i putem veb sajtova koj imaju ovakvu opciju.

Zatražite ponudu za sajt