A A A

internet prodavnicaSve je veći broj ljudi koji svoje kupovine obavljaju putem interneta. Kupovina preko interneta je daleko konfornija posebno ukoliko ste već upoznati sa proizvodom ili uslugom koju pazarite.

Benefiti kupovine putem interneta za vaše potrošače:

  • izbegavanje gradske gužve,
  • manje vremena je potrebno za kupovinu,
  • kupovina se može oblavljati bez obzira na radno vreme prodavnice
  • dostupni ste i korisnicima koji žive van mesta u kome vršite prodaju
  • donošenje proizvoda na adresu
  • plaćanje putem interneta bez odlaska u banku.

Spoznavši ovakav tip olakšane kupovine ali i prodaje, zahvaljujući internet prodavnicama sve više kompanija se odlučuje da svoje proizvode ili usluge prodaju putem interneta. Odličan primer za to su mega marketi to jest velike prodavnice, lanci trgovnskih radnji, koji od olovke do nameštaja prodaju sve putem interneta.

Sa druge strane neophodno je shvatiti da način života nam neretko nameće bezbroj obaveza koje ne možemo izbeći i samim tim svaku svoju kupovinu odlažemo ukoliko moramo negde posebno da se uputimo. Upravo ovo je jedan od presudnih razloga zašto većina kompanija i želi da napravi svoju internet prodavnicu – jer su svesni da će potrošač pre obaviti kupovinu putem interneta nego da ceo dan izdvaja kako bi otišao u prodavnicu u kojoj je kupovao.

Drugi presudni momenat koji buvalno primorava kompanije da posluju putem interneta su mladi koji danas sve obavljaju putem mobilnog telefona. Sutra, mladi naraštaji su zapravo kupci od čije kupovine će zavisiti opstanak velikog broja kompanija.

Zatražite ponudu za sajt